Idag får alla som sökt in till psykologiutbildningar reda på om de kommit in eller inte. Kommer du in på drömutbildningen vill vi redan nu ge dig några värdefulla tips på hur du lyckas med kommande års studier.

Varje år söker tusentals personer in till psykologiutbildningar runt om i Sverige. Är du en av dem som ska börja plugga i höst så väntar nu några händelserika år. Utbildningen kommer vara lärorik och många gånger tuff. Därför gör du i bäst i att ge dig själv så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas med psykologiutbildningen.

Här kommer några tips på vägen.

Lär dig mer genom att plugga med vänner

Se till att samla dina nyfunna vänner och plugga tillsammans. Det gör inte bara studierna roligare, du lär dig även mer.

Genom att studera med någon annan kan ni föra givande diskussioner och lära er av varandra. När tentan sedan kommer är du väl förberedd och kan prestera på topp.

Skaffa ett mobilt bredband och plugga var du vill

Införskaffa dig ett mobilt bredband så kan du plugga i stort sett var du vill. Det gör det lätt för dig att plugga hemma, på ett café eller kanske utomhus. Du väljer själv den studieplats som passar dig bäst. Många gånger kan ett miljöombyte göra dig gott då du inte hela tiden behöver plugga i skolan. Studenter får dessutom många gånger rabatt på mobila bredband.

Tips! Jämför mobila bredband för att hitta det billigaste och bästa för dig.

Köp begagnad studentlitteratur

Studentlitteratur är ett måste för att lyckas med psykologistudierna. Men den är många gånger väldigt dyr och att köpa nya böcker kanske innebär att du inte har råd med all litteratur du behöver. Ta därför en titt på begagnatmarknaden. Vänd dig till studenterna i årskursen över dig och fråga om du kan få köpa litteraturen.

Många gånger finns även Facebook-grupper där tidigare studenter säljer sin kurslitteratur. Även Blocket är en bra sida att vända sig till.

Få mer tid över till studierna genom att göra matlådor

Att börja studera innebär för många att de för första gången i livet får klara sig helt själva. Det innebär alltifrån laga mat, till att städa och tvätta. Det är tidskrävande och kan ta dyrbar tid från studierna. Laga därför matlådor för flera dagar framöver. På så vis får du tid över som du kan lägga på dina studier.